ALIMENTATIE ONDERZOEK

Alimentatie is een essentiële regeling die er na een echtscheiding voor zorgt dat u of uw kinderen financieel ondersteund worden. Het is cruciaal dat deze regeling eerlijk verloopt en dat u krijgt waar u recht op heeft. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen proberen hun financiële situatie te verhullen om de hoogte van de alimentatie te beïnvloeden waardoor de alimentatieregeling niet meer passend is. In dat geval kan een alimentatie onderzoek uitkomst bieden.

Onze rechercheurs hebben de ervaring en expertise om financiële constructies te doorgronden en eventuele verborgen activa op te sporen. Dit zorgt ervoor dat alle relevante informatie wordt meegenomen in de berekening van de alimentatie. Als blijkt dat de alimentatieregeling niet meer juist is, kan dit leiden tot een aanpassing van de alimentatie en een terugbetaling van te veel betaalde of te weinig ontvangen alimentatie. Een alimentatie onderzoek kan nuttig zijn in de hieronder genoemde voorbeelden.

HET BURGELIJK WETBOEK

Het Burgerlijk Wetboek in Nederland behandelt verschillende aspecten van het samenleven en de wederzijdse verzorging van personen. Het specifieke artikel dat betrekking heeft op het voeren van een gezamenlijke huishouding en wederzijdse verzorging is Artikel 1:160 van boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. Dit artikel heeft betrekking op het beëindigen van partneralimentatie in geval van het voeren van een gezamenlijke huishouding en wederzijdse verzorging na het verbreken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Het volgende moet aangetoond kunnen worden: 

Ook als niet aan al de bovenstaande punten voldaan wordt kan een alimentatie onderzoek door DIFENDI Recherchediensten gunstig zijn waardoor de alimentatie regeling in uw voordeel gewijzigd kan worden. In veel gevallen is het ook mogelijk dat de kosten van ons rechercheonderzoek volledig op uw ex-partner kunnen worden verhaald.

Onze professionele en discrete onderzoekers zullen nauw samenwerken met u om uw specifieke situatie te begrijpen en de beste aanpak te bepalen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Bij DIFENDI Recherchediensten streven we naar rechtvaardigheid en het beschermen van uw belangen in alimentatiekwesties. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.