woonfraude
DIFENDI Recherchediensten: uw partner in onderzoek naar woonfraude.
Als particulier recherchebureau voert Recherchebureau DIFENDI onderzoek uit naar verschillende vormen van woonfraude om een veilige en rechtvaardige woonomgeving te waarborgen. Woonfraude kan diverse vormen aannemen en het is onze taak om deze fraude op te sporen en te bestrijden. Hierbij houden we rekening met relevante wetsartikelen die betrekking hebben op woonfraude.
Hieronder geven wij enkele voorbeelden van woonfraude waar wij onderzoek naar kunnen doen.
- Illegale onderverhuur: dit houdt in dat een huurder zijn woning geheel of gedeeltelijk onderverhuurt zonder toestemming van de verhuurder. Dit kan leiden tot overlast, schade aan de woning en het ontstaan van onveilige situaties. Artikel 7:244 van het Burgerlijk Wetboek regelt de vereisten voor onderverhuur.
- Onrechtmatige bewoning van sociale huurwoningen: hierbij gaat het om personen die een sociale huurwoning bewonen zonder hier recht op te hebben, bijvoorbeeld doordat ze niet voldoen aan de inkomens- of gezinssamenstellingseisen. Dit is in strijd met de Huisvestingswet en lokale verordeningen.
- Valsheid in geschrifte: dit betreft het vervalsen van documenten, zoals huurcontracten of identiteitsbewijzen, om een woning te verkrijgen of bepaalde voordelen te genieten. Valsheid in geschrifte is strafbaar gesteld in artikel 225 van het Wetboek van Strafrecht.
- Wietplantages en illegale hennepteelt: het illegaal opzetten van een wietplantage in een woning is een vorm van woonfraude én een strafbaar feit volgens de Opiumwet. Het kan leiden tot brandgevaar, schade aan de woning en overlast voor omwonenden. Artikel 11a van de Opiumwet verbiedt de teelt van hennepplanten.
Samen met u streven we naar een eerlijke en veilige woonomgeving, vrij van fraude en misbruik.
NEEM CONTACT MET ONS OP
Wij van Recherchebureau DIFENDI staan klaar om u te ondersteunen en de nodige stappen te ondernemen om woonfraude tegen te gaan. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.